5 Çayı Kedi Dilli Vişneli Tiramisu Pasta Tarifi
vişneli tiramisu pasta |
Kolay Pratik pastalar , Ekonomik 5 çayı Pastaları, 5 Çayı Pasta pişirilişi, 5 Çayı Tatlı meyveli pasta yapılışı.
Not: Kedi Dilli Vişneli Tiramisu Pastasını bir gün önceden yapmanız, pastanızın daha güzel ve kesimi kolay olur.
Vişneli sosuda servis yapacağınız zaman hazırlayıp pastanızın üzerine dökerseniz akışkan bir pasta elde etmiş olursunuz.
Vişneli Tiramisu Pastanın Malzemeleri:
250 gram kadar kedi dili
700 ml süt
4 yemek kaşığı dolusu un
2 yumurta sarısı
1 buçuk çay bardağı toz şeker
150 gram labne peynir
100 ml krema
1 paket vanilya
500 gram çekirdeği alınmış vişne
Vişneli tiramisu pastasının kahveli su malzemesi:
2 su bardağı ılık su
1 buçuk tatlı kaşığı granül kahve
2 yemek kaşığı toz şeker
Vişneli tiramisu pastasının kahveli su malzemesinin hazırlanışı:
Geniş cam kaseye; Toz şekeri, granül kahveyi ve şekeri eritecek sıcaklıktaki suyu ilave edin ve karıştırın.
Vişneli tiramisu pastasının vişneli sosunun malzemeleri:
250 gr. vişne
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı toz şeker
Vişneli tiramisu pastasının yapılışı:
Vişneli tiramisu pastasının kreması için yapışmayan tencereye; sütü, unu, toz şekeri ve yumurtanın sarılarını hepsi konur. Yapışmaz tenceredeki tüm malzemeler koyulaşana kadar tava çizmeyen çırpıcıyla karıştırarak muhallebi kıvamında pişirilir. Pişen malzemeler ocaktan alınır. İçine vanilya, krema ve labne peyniri ilave edilir.
Kelepçeli bir kek kalıbının altına yağlı kağıt yerleştirin. Pastanın altını hazırlamak için kedi dillerini kahveli suyun içine batırıp, kahveli kısın yukarı gelecek şekilde kalıbın orta kısmına dizin. Kalıbın yanlarına kedi dillerini yine kahveli suya batırıp, kahveli kısım içe gelecek şekilde dik vaziyette kalıbın kenarlarına yerleştirin. Kedi dilleri kalıbın kenarında dik durabilmesi için, tabanına dizilen kedi dillerini sağa sola kaydırırsanız, sıkı bir zemin elde etmiş olursunuz. Bütün kedi dilini dik biçimde kalıbın kenarlarına dizdikten sonra, kalıbın dibinde boş kalan kısımları yine kedi dilini kahveli suya batırıp ve kahveli kısım yukarı gelecek biçimde bu boş kısımlar doldurulur.
Hazırlanan kremanın 3 te birini, kalıba yerleştirilmiş kedi dillerinin üzerine dökün ve yayın.
Kalıbın içine yayılan kremanın üzerine vişne tanelerinin bir kısmı dökülür.
Vişnelerin üzerine kedi dilini kahveli suda ıslatıp ve ıslanan kısım yukarı gelecek şekilde üzerine dizilir.
Üzerine yine kalan kremanın yarısı dökülüp yayılır.
Yayılan kremanın üzerine yine vişne tanelerinden dökülür.
Kahveli suya batırılan kedi dilleri yine kahveli kısmı yukarı gelecek şekilde, vişnelerin üzerine dizilir.
Daha sonra kalan kremada dökülüp yayılır.
Vişneli tiramisu pastasının vişneli sosun yapılışı:
yapışmayan sos tenceresine vişneleri dökün. Nişasta hariç suyu ve tüm malzemeleri ilave edin. Karışımı biraz ısındıktan sonra nişastayıda ilave edin. Sos malzemeleri koyulaşana kadar karıştırarak kaynatın. Kaynayıp koyulaşınca ocaktan alıp hızlıca spatula ile karıştırmaya 2-3 dakika devam edin.
Kalıba yapmış olduğunuz pastanın kremasının ortasını biraz çukur şeklinde açın. Vişneli sosu bu açtığınız çukurun ortasına bir kısmını dökün. Pastanın bazı bölümlerini arzunuza göre antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
No comments:
Post a Comment