*** ASMA PİDESİ
Piriştina'dan Balkanlar'dan bir yemek. Pide deniliyorsa da aslında mısır unlu çörek. Sabah kahvaltı da asma yapraklarının mayhoşluğuyla buluşan bir lezzet.
* Bu ölçü yaklaşık 5 tava
* Asma yaprağı bildiğimiz dolmalık üzüm yaprağı
* Tavayı çevireceğiniz kapağı sıvı yağla yağlayınız.
* Mısır unu kavrulmuş veya çiğ nasıl seviyorsanız kullanabilirsiniz
* Her iki unda olur
***
* Asma yaprağı
* 10 yemek kaşığı yoğurt
* 2 yumurta
* 1,5 su bardağı mısır unu
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 paket kabartma tozu
*** 2 orta boy kuru soğan minik doğranır 1 çay kaşığı tuz eklenir, 1 çay bardağı sıvı yağda kavurulur
***
Bütün malzemeler bir kasede karıştırlır,
Kavrulmuş soğanda eklenir.
** Tava sıvı yağla yağlanır
Asma yapraklarının sapları kopartılır, parlak kısmı tavanın tabanına gelecek şekilde serilir.
* Bir ince kat karışımdan kaşıkla yayılır
* Mısır unlu hamurun üstü asma yapraklarıyla kapatılır
* Ocak da pişirilir.
*Önce bir yüzü sonra çevrilir diğer yüzü pişirilir.
No comments:
Post a Comment