Sunday, April 6, 2014

MAYASIZ EN KOLAY PİŞİ TARİFİ





aile ile hazırlanan kahvaltı sofralarına en çok yakışanlardan biridir pişi ,bizim evde de pişi çok sevilir çayım ya da ayranım da varsa değmeyin keyfime

bugün size çok kolay ,pratik lezzetli,çok az yağ çeken en önemlisi mayasız bir pişi tarifi vereceğim bu pişinin en kolay yönü hamuru yoğurup beklemeden hemen yapabiliyorsunuz



bir kaç püf noktaya dikkat ettikten sonra herkes evde nefis pişiler hazırlayabilir kahvaltıya ,böylece hem çocukları ,hem eşinizi ,hem kahvaltıya gelen misafirlerinizi ,anne ve babanızı mutlu edebilirsiniz işte sizler için pişi yapımının püf noktaları




PİŞİ NASIL YAPILIR,PİŞİ YAPIMINDA DİKKAT EDİLECEK PÜF NOKTALAR NELERDİR


  • hamur hazırlanırken yoğurma kabına her zaman unun bir miktarını koyun diğer kalan kısmını yavaş yavaş ekleyin

  • ölçü olarak 3 su bardağı un verdim fakat yoğurdun kıvamına ve  yumurtanın büyüklüğüne göre un miktarı değişiyor 3 buçuk su bardağı un da olabiliyor

  • hamur kızartmanızın istediğini gibi şişkin ve güzel kızarmış olmasını istiyorsanız bol sıvı yağ kullanın ve en önemlisi de yağınızın iyice ısınıp ısınmadığına dikkat edin

  • yağınız taze daha doğrusu hiç kullanılmamış olsun

  • hamurları kızartırken tavaya 3 tanesini birden atın ve 8 sn. kadar sonra üzerine yağı attırın

  • hamur çok çabuk kızarıyor başından ayrılmayın

  • çok az yağ çekiyor dilerseniz kızarttıktan sonra tabağın altına havlu kağıt kullanmayabilirsiniz ama illaki kullanmalıyım diyorsanız da kullanın sakıncası yok

  • hamuru açarken ne kalın ne de ince açmayın normal bir kalınlıkta olsun şöyleki inceden biraz daha kalın kıvamda ama kalın değil ,kalın olursa hem fazla şişmez hem hamur kalabilir

  • hamuru açarken çok un kullanmamaya dikkat edin bu hamurun özelliğini bozar

  • normal ocağın en yüksek ayarında olmalı ateş miktarı

  • kalıp olarak genişçe bir bardak ağzı kullanabileceğiniz gibi farklı şekillerde kurabiye kalıpları da kullanabilirsiniz ama en güzeli bence bardak ağzı,tercih sizin

  • hamur kızartmanızı şekerli hazırlarsanız kızarttıktan sonra üzerine pudra şekeri serpeleyebilirsiniz



şimdi gelelim bu enfes hamur kızartması ya da kolay pişinin tarifine



ÇOK AZ YAĞ ÇEKEN MAYASIZ ,KOLAY VE YAPILDIĞINDA OLMAMA İHTİMALİ SIFIR OLAN ÇOK LEZZETLİ PİŞİ TARİFİ(hiç yağ çekmiyor diyenlere inanmayın yağ çekmiyor olsa yağda kızartmanın ne mantığı var biraz yağ çekecek ki o lezzeti alsın,mutlu kalın)

Hamurda su kullanmıyoruz dikkatinizi çekerim yoğurtla yoğruluyor

malzemeler:

3 su bardağı un

1 su bardağı yoğurt

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı tuz

1 yumurta

1 tatlı kaşığı sirke

yapılı:

un yoğurma kabına koyulur ortası havuz gibi açılarak için yumurta yoğurt tuz sirke ve yumurta eklenir yavaş yavaş karıştırılarak yumuşacık bır hamur yapılır

servis tabagı kalaınlıgında açılır bardakla yuvarlaklar kesilir

kızgın yağa üç dört tanesi bırakılır

üzerine yağ attırılarak kızartılır

afiyet olsun...







1 comment:

  1. bu tarif bize aittir izinsiz kullanılamaz kaldırmanızı önemle rica ediyoruz aksi takdirde hakkınızda gerekli işlemleri yapmak zorunda kalacağız.bilginize

    ReplyDelete