Wednesday, April 23, 2014

Asma Pidesi



asma pidesi 1



asma pidesi 2



asma pidesi 3














asma pidesi 4







asma pidesi 5


***  ASMA PİDESİ

 Piriştina'dan Balkanlar'dan bir yemek. Pide deniliyorsa da aslında mısır unlu çörek. Sabah kahvaltı da asma yapraklarının mayhoşluğuyla buluşan bir lezzet.

* Bu ölçü yaklaşık 5 tava

* Asma yaprağı bildiğimiz dolmalık üzüm yaprağı

* Tavayı çevireceğiniz kapağı sıvı yağla yağlayınız.

* Mısır unu kavrulmuş veya çiğ nasıl seviyorsanız kullanabilirsiniz

* Her iki unda olur

***

* Asma yaprağı

* 10 yemek kaşığı yoğurt

* 2 yumurta

* 1,5 su bardağı mısır unu

* 1 çay kaşığı tuz

* 1 paket kabartma tozu

*** 2 orta boy kuru soğan minik doğranır 1 çay kaşığı tuz eklenir, 1 çay bardağı sıvı yağda kavurulur

***

Bütün malzemeler bir kasede karıştırlır,

Kavrulmuş soğanda eklenir.

** Tava sıvı yağla yağlanır

Asma yapraklarının  sapları kopartılır, parlak kısmı tavanın tabanına gelecek şekilde  serilir.

* Bir ince kat karışımdan kaşıkla yayılır

* Mısır unlu  hamurun üstü  asma yapraklarıyla kapatılır

* Ocak da pişirilir.

*Önce bir yüzü sonra çevrilir diğer yüzü pişirilir.


No comments:

Post a Comment