Sunday, April 6, 2014

Kumpir















Bu hafta sonu canınızı evden çıkmak mı istemiyor…hem çıkmak istemiyorsunuz hem de sokakta satılan kumpirden  yemek istiyorsunuz. Hiç de o kadar zor değil. Sadece birkaç malzemenin elinizde hazır olması lazım. 






İşte buyrun…






Malzemeler




  • 4 adet iri patates


  • 1 yemek kaşığı tereyağı


  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


  • 4 adet jambon


  • 1.5 çay bardağı haşlanmış mısır tanesi


  • 2 çay bardağı kadar mayonez


  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye


  • 2 adet kornişon turşu, minik minik doğranmış


  • 1 adet havuç, küp küp doğranmış haşlanmış


  • ketçap


  • tuz







Yapılışı






Fırını önceden 200 derecede ısıtın.


Jambonları üst üste koyup uzunlamasına yarım santim inceliğinde şeritler kesin, daha sonra enlemesine de aynı şekilde ince ince kesin. 


Bir kasede jambonları, bezelyeleri, havuçları ve mayonezi birlikte karıştırıp biraz tuz ekleyin.


Patatesleri soymadan kabuklu olarak fırça ile yıkayıp kurulayın ve 4-5 yerinden iri bir çubuk ile (ben çöp şiş kullandım) delin. Sonra patatesleri tek tek alüminyum folyo ile sarın ve ısınmış fırında yaklaşık 1-1.5 saat arasında pişirin.


Pişen patatesleri folyodan çıkartıp hemen ortasından bıçak ile yarık açın. Tatlı kaşığı yardımıyla patatesin içini oyup içine 1/4 yemek kaşığı tereyağını, kaşarı ve biraz da tuzu karıştırarak ekleyin. Bu işlemi diğer patatesler için tek tek tekrarlayın.


Bu işlemden sonra içine mayonezli karışımı bölüştürerek ekleyin, en üste mısırı ekleyip biraz da ketçap sıkın.


Sonra da yanında mis gibi demlenmiş çay ile afiyetle yiyin.






Afiyet olsun!




No comments:

Post a Comment