Friday, April 18, 2014

LAVAŞ LAHMACUN




"Ve kendini yalnız hissettiğinde üzülme. Çünkü herkes elini bıraktığında, ALLAH ellerinden tutmuş demektir"






Güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle bismillah deyip başlayalım...







MALZEMELERİ 

 12  adet lavaş ekmeği

  300 gr dana köftelik kıyma

  1 yemek kaşığı salça (etin içine koymak için)

1 tutam kıyılmış maydanoz

1 çay bardağı su

1 yemek kaşığı salça kasenin içinde sulandırılmış

 3 adet kuru soğan ( robotta doğranmış)

2 yemek kaşığı sıvı yağ (etin içine koymak için)
























HAZIRLANIŞI



 Soğanları robotta doğruyoruz.


Kıymaya baharat, 1 yemek kaşığı salça,su

 ve soğanları ekleyip karıştırıyoruz. 


lavaşlarımızı tezgaha yayıp önce fırça ile her tarafına salçalı su sürüyoruz.

hazırlanan karışımdan her tarafına gelecek 

şekilde yayıyoruz.tepsiye ikişerli diziyoruz.




 Lavaşın kenarına metal yada fırın kasesi ile su koyuyoruz.(lahmacunlarımızın kurumasını önlemek için )

200 derecelik fırında etler pişinceye dek fırınlıyoruz.























 Soğanları robotta doğruyoruz.



Kıymaya baharat, 1 yemek kaşığı salça,su

 ve soğanları ekleyip karıştırıyoruz.

















lavaşlarımızı tezgaha yayıp önce fırça ile her tarafına salçalı su sürüyoruz.





hazırlanan karışımdan her tarafına gelecek 




şekilde yayıyoruz.



















hazırlanan karışımdan her tarafına gelecek 





şekilde yayıyoruz.


















Lavaşın kenarına metal yada fırın kasesi ile su koyuyoruz.(lahmacunlarımızın kurumasını önlemek için )



















200 derecelik fırında etler pişinceye dek fırınlıyoruz










No comments:

Post a Comment